Vistas de página en total

jueves, 13 de enero de 2011

Memòria dels ALMA a L'ESCOLAB




Aquest estiu del 2010, l’Àlex i jo (ALMA) vam participar en aquestes jornades que organitzava Telenoika i que a més a més de tot el que llegireu ara, servia per celebrar els 10 anys de l’associació. Ara estem fent un recull de la feina feta per enviar-la a l’associació i m’ha fet gràcia de penjar-ho al blog. 
La nostra obra, la vàrem fer conjuntament amb amigues estimades: L’aina, la Tanit, la Núria...Gràcies a totes elles va ser possible i vagi des de aquí el nostre agraïment.

Nom del projecte: Vestits d’arbre.
La pell dels arbres ens transmet conceptes: vida, pas del tems, sol recollit, memòries de quan habitàvem els boscos, la cadena dels nostres ancestres, l’arrelament, la força de la terra, el contacte amb el vent, amb la pluja, amb totes les forces i els habitants de la natura...
Construint vestits de troncs i pintant-los amb colors absoluts: el groc, el vermell, el blanc i el negre, els hi fem un homenatge a ells i ens fem un homenatge a nosaltres mateixos, honrem la seva memòria que també és la nostra.

La performer
L’Aina té 2 anys, només fa dos anys que ha arribat al planeta i pinta des de el seu cor, des de el contacte directa amb l’experiència, sense judici, amb tota la força de la seva natura. Pinta vestits de papers fets d’arbres per els arbres i un vestit de pintura sobre la seva pell.
Aprenem d’ella i ens meravellem del seu art, la força del seu art pur, efímer i alhora indestructible, viu i sa, sense cap tipus de contaminació social, ni manipulació humana. L’Aina ens recorda d’on venim, ens ensenya on anem i nosaltres ens sintonitzem amb ella i ens alliberem de les nostres escafandres artificials, dels nostres escuts i defenses que davant de la sinceritat no ens serveixen per res.
L’Aina, els arbres i nosaltres som un tot, amb les pintures, els pinzells, els papers... Un tot que està viu, en procés constant de transformació i ple d'una bellesa infinita que ens commou.


 Explicació conceptual  de l'Escolab

Vol ser una zona temporalment autònoma productora de riquesa col·lectiva. Llenguatges, codis, eines i funcions. Preceptes que mostrin altres formes de fer amb la vida.
Vol crear un joc ideal en un entorn rural, un cercle màgic per l'economia del dò, per una economia del p2p, una economia generosa de les relacions socials, una abundància col·laborativa, una compartició entre iguals.
Ser un laboratori transdisciplinar on compartir desitjos, codis, fonts de coneixement, essències singulars de coneixements múltiples. Un multivers d'estiu, temporal, on els cossos i els cervells puguin acomodar-se. Plantarem llavors de mediactivisme, llavors artístiques, tecnològiques, d'energies lliures, i també llavors de bones idees, de desitjos singulars i col·lectius, des de la necessitat d'innovar i d'inventar nous prototips mentals.
Facilitar la creació de conceptes, codi, maquinari i conceptes lliures, altres energies, experimentació audiovisual, escultures, textos, obres lliures per al comú. Un laboratori des de l'esdevenir i per al futur.
No hi ha mètodes, només una llarga preparació col·lectiva i cooperant, productora d'eines per atacar la realitat a nivell local i global.
Com a dispositiu per la generació de projectes poètics, polítics, artístics, tecnològics que en la seva telecomunitat obri nous territoris transversals d'acció col·lectiva per un èxit col·laboratiu, betatest d'un món on càpiguen molts mons, un món molt altre, un món on el desig no desconegui l'economia i l'art, on la ciència estigui al servei de les necessitats d'aquest altre món necessari i possible, un món que portem més de 10 anys creant.


Podeu llegir molt més sobre l'escolab i telenoika a : 

1 comentario:

  1. jo tambe soc una persona que no em coneix,y m agradaria fer´lo

    ResponderEliminar