Vistas de página en total

viernes, 23 de diciembre de 2011

Joy Division.... Control......

 JOY Division, és per mi, un dels meus grups icona. Una font inesgotable d'emoció i creacions musical que em sedueixen. Vull dedicar-li a ells (éssers estimats desapareguts) i a vosaltres aquesta entrada, fent el fet, com a entrada especial de Nadal.

M'agrada molt sentir que un grup de música és quelcom més que un grup de música; són vivències, amor, desamor, pors, neguits, il·lusions i esperances..... i un llistat infinit de paraules que podríem incloure en el concepte.


Per això, avui agafo com a referència al Ian Curtis i agafo la seva història com a paral·lelisme amb les vides d'altres persones sensibles, que per més que provessin d'entendre el món, no ho aconseguiren i en algun moment determinat de les seves existències decidiren migrar cap un paradís que no sé pas si algú ha trobat.Molts cops han llegat als altres humans controladors i resistents una obra profundament commovedora i alhora inspiradora per altres artistes.

Primer de tot, us adjunto la primera part de la pel·lícula “Control” ( la podeu veure tota subtitulada al youtube) que es va fer sobre la vida del Ian Curtis i el grup: Joy División. És una bona pel·licula en blanc i negre on s'entén molt bé el patiment i la impotència a la que molts humans estant sotmesos per el sol fet de ser diferents i extremadament sensibles. 


He triat el concepte del control com a metàfora de com vivim la nostre vida, sempre controlant allò que no pot controlar-se, sempre provant de que res se’ns escapi i al final la gran lliçó a aprendre: l'absurditat i la quimera que aquest control representa.







Seguidament, he triar la peca “ She's lost control”, per posar-la tant en la seva versió original feta pel grup, com en versions molt diferents que altres artistes han generat.

Desitjo que tothom passi unes bones festes: ni que el que li toqui viure no sigui el que voldria viure, ni que li faltin éssers estimats o la butxaca vagi de gairot, ni que potser això de “bo” ho trobi molt lluny o aliè. Desitjo que tots sapiguem apreciar tot el que ja tenim a la vida i que puguem sentir la mateixa com una benedicció i per fi, deixem d'esforçar-nos en controlar per lliurar-nos a l’experiència de viure.

Salut i bon dia a tothom!

 
Joy Division




 Spoek Mathambo




Hank and Cupcakes



Grace Jones




Agent provocateur and Siobhan Fahey



Alive she died

No hay comentarios:

Publicar un comentario