Vistas de página en total

lunes, 12 de mayo de 2014

Bartholomäus Traubeck: L'extractor de música



Bartholomäus Traubeck, és un compositor i músic experimental que va agafar una secció de fusta molt prima i va aconseguir treure-li música després d'un procés electrònic. Encara que l'arbre per si sol no sona, el  resultat un cop passat per programes informàtics, és sorprenent .

Bartholomäus Traubeck , oriünd de Munic, Alemanya, va tenir una idea insòlita : agafar un anell d'un vell arbre, polir-lo  fins a donar-li la forma d'un vinil i escanejar les marques i vetes del tronc amb la càmera d'una Play Station Eye Camera.

El procés que va venir després no va ser tan simple, però bàsicament mitjançant l'ús d'un programari anomenat Ableton Live, Traubeck va aconseguir diferenciar cada textura, tonalitat i marca sobre la fusta. El resultat és sorprenent. Si bé el sistema funciona assignant certes notes de piano a cada escala de colors i textura, la música que "emet " cada arbre és diferent .

Està científicament comprovat, que els anells del tronc d'un arbre determinen la quantitat d'anys que aquest arbre té, per això la música que s'escolta, per molt accidental i experimental que sigui, és una interpretació de l'oïda humana de com sonen els anys i les circumstancies que ha viscut l'arbre.
Text traduït i extret de: T13


Tots els experiments d'aquest artista són dignes de ser coneguts i em sorprèn el fet que sempre treballa amb les idees de la connexió, el fet de que siguin les circumstancies les que facin l'obra d'art, la ressonància i les mesures i  transformació en so d'altres conceptes que a priori no hi tindrien res a veure, però que ell els vincula fins a fer-los part els uns dels altres..
Gaudiu-lo!


YEARS from Bartholomäus Traubeck on Vimeo.

Aquí podeu escoltar tot el treball dels Arbres: Years

No hay comentarios:

Publicar un comentario