Páginas vistas en total

jueves, 21 de octubre de 2010

Properes sessions de butoh experimental de novembre i desembre

Els propers dies que hi haurà sessió (coincidint o molt a prop de la lluna nova), seran els dissabtes:
- 6 de novembre, coincidint amb la festivitat hindú de Diwali, (l'any nou hindú) que es celebra amb la festa de les llums. 
- 4 de desembre, encara sota la influencia de Diwali.
 Com ja sabeu les assistents al primer taller, hi ha una proposta de treball, per iter-relacionar les arts.
Recordeu que heu de portar fet l'esquelet de la vostra nina (la vostra Kachina personal) i a més, una espelma tipus llantió (aquelles amb la funda de plàstic que ha de ser transparent) i un pinzell prim. Així celebrarem la festa de Diwali i la transformarem amb el nostre propi símbol de llum per il·luminar allò que sigui més necessari en les nostres vides.
Les que no hagueu assistit al primer taller, només cal que porteu el llantió i el pinzell.

Salut i amor, ens veiem el dissabte 6!


 
Diwali

Festivitat de la llum
Any nou hindú

La divinitat que regeix aquesta festa és la deessa Lakshmí de la fortuna i la bellesa, tradicionalment ella afavorirà especialment a qui es reconcilií amb els seus enemics durant la festa.
Commemora la mort del dimoni Narakasura a mans de Krishná i l’alliberament de les 16.000 donzelles que ell tenia presoneres.
També, la tornada a una ciutat índia del Deu Rama després de vèncer al rei dels dimonis.
Segons la llegenda, els habitants de la ciutat van omplir les muralles i teulades de làmpades perquè Rama trobés el camí de tornada. D’aquí ve la tradició d’encendre multitud de llums en la nit.
Les cases es netegen  i engalanen de forma especial i amb cura, es comparteixen menjars saborosos i s’encenen làmpades al caure el dia.
Es fan regals als sers estimats, neteja general i és moment d’arranjar comptes, llençar i deixar anar el que ja no fa servei, etc.
Els hindús, aconsellen posar un altar amb oferiments a la deessa (flors, llum, encens, regals) en un lloc preferent de la casa i recitar el seu mantra.

o Śrī Mahā-Lakmīyai namah
¡Om! A la Senyora de la Gran-Fortuna omplim de reverenciàs.

mantra cantat 

No hay comentarios:

Publicar un comentario