Vistas de página en total

viernes, 8 de octubre de 2010

Sessions de butoh experimental

Primera sessió de prova el dissabte 9 d’octubre de 2010
De 10 a 13h.


“Un cop rera l’altre renaixem. No n’hi ha prou amb haver nascut d’un úter matern. Són necessaris molts naixements. Renéixer sempre i en cada lloc. Una i una altre vegada.”
Laurence Rawlins

La dansa butoh neix al Japó desprès de la segona guerra mundial.
Un Japó que ha patit molt i necessita canals per curar el sofriment.
Agafa premisses de diferents tradicions com el Kabuki, el teatre Noh y el Nigyon ajuntant-les amb una nova visió del cos i de la dansa que trenca tot els motlles del que fins el moment s’ha entès com a tal.

Però aquesta dansa vol anar molt més enllà: busca l’experiència directa i no pas la interpretació, cerca la comunicació del cos, amb l’inconscient, per poder portar a la superfície tota la memòria guardada, sense reprimir-la, identificant-nos i acceptant allò que s’allibera com una benedicció.
Ens ajuda a conèixer millor que portem a dins i com sentim la vida, a veure i acceptar allò que guardem com a quelcom que ens impulsa a viure de forma molt més complerta.

Aquests tallers experimentals, cerquen obrir-nos al sentir, al deixar anar la por d’allò que ens limita compartint les nostres troballes.
Treballar amb el cos i amb l’art per poder relacionar-nos de forma diferent amb els nostres continguts, acceptant sense jutjar allò que portem incorporat per deixar anar tot allò que ja no ens faci servei.

Relacionant-nos de forma diferent, tant amb nosaltres mateixos com amb els altres, sense judicis, alliberant la por i acceptant que passi el que passi és el pla que l’univers ha destinat per nosaltres i tot està bé.

Si voleu saber més sobre el butoh, podeu llegir l’article publicat a la web de la Mestra de butoh Sua Urana.

1 comentario: